کلزا به پایداری تولید برنج کمک میکند


کلزا به پایداری تولید برنج کمک میکند
تاریخ درج خبر : ۲۸ فروردین ۱۳۹۷  

معاون بهبود تولیدات جهادکشاورزی گیلان گفت:در حال حاضر  بالغ بر ۲۸۰هکتار از اراضی گیلان زیرکشت کلزا است.

به گزارش گیلان تایمز، حبیب جهانساز گفت:اغلب کلزای تولیدی گیلان در شهرستان رودبار کشت میشود و  در حال حاضر بالغ بر ۲۸۰هکتار از اراضی گیلان زیرکشت کلزا است.

جهانساز با اشاره به اینکه فعلا رقم خاصی از کلزا برای کشت در بخش جلگه ای استان نداریم،خاطر نشان کرد:چون برداشت کلزا باید قبل از نشاء برنج تمام شود و ارقامی که معمولا در گیلان کشت میشوند،دیررس هستند،نمیتوان به صورت گسترده در بخش های جلگه‌ای گیلان کلزا کشت کرد.

وی تصریح کرد:معمولا کلزا از جمله محصولات مهمی است که در کشت دوم مورد توجه کشاورزان قرار میگیرد.

معاون بهبود تولیدات جهادکشاورزی گیلان گفت:زیرخاک کردن بقایای کلزا پس از برداشت این محصول علاوه بر افزایش مواد آلی خاک،سبب بهبود کیفیت فیزیکی و شیمیایی خاک و درنتیجه حاصلخیزی آن میشود.

وی با اشاره به اینکه کشت کلزا سبب افزایش توان غذایی خاک هم میشود،اضافه کرد:کشت این دانه روغنی در نیمه دوم سال،ازشسته شدن خاک با بارانهای شدید میکاهد و ضمن جلوگیری از فرسایش خاک،از جاری شدن سیل نیز تا حدودی جلوگیری میکند .

جهانساز با بیان اینکه در کشت کلزا،از آنجا که خاک بار دیگر شخم میخورد،تراکم علفهای هرز کاهش مییابد،خاطر نشان کرد:این کار تا حدودی از مصرف کود و سم در تولید برنج،گندم و جو نیز میکاهد.

به گزارش گیلان تایمز و به نقل از روابط  عمومی موسسه تحقیقات برنج کشور به ‌علت دارا بودن بیش از ۴۰٪ روغن جهت تامین بخشی از روغن مصرفی مورد نیاز کشور می‌توان به افزایش درآمد کشاورزان و پایداری تولید برنج کمک کرد.

کشت موفقیت‌آمیز کلزا در اراضی شالیزاری موسسه تحقیقات برنج کشور انجام شد.

جهت افزایش بهره‌وری بهینه از اراضی شالیزاری و افزایش درآمد کشاورزان،پروژه تحقیقاتی کلزا به عنوان کشت دوم بعد از برداشت برنج در ایستگاه تحقیقاتی گیله پرده‌سر موسسه تحقیقات برنج کشور اجرا شد. بوته‌های کلزا دارای رشد مناسب و در مرحله گلدهی و تشکیل غلاف هستند. پس از برداشت کلزا در اواسط اردیبهشت‌ماه،نشای برنج صورت میگیرد.

پربازدید ترین ها

آخرین اخبار